Siz Hala Kur’an’ın Allah’tan Geldiğine İnanmıyor Musunuz?

Bismillahirahmanirahim. (Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla) Hamd alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur.

Kur’an’da Mumin suresinin 36.ayetinde firavunun Haman’a bir kule yapmasını emrettiği bildiriliyor. Bu ayetin inmesi üzerine zamanının kafirleri peygamber efendimiz sallAllahu aleyhi ve sellemi itibarsızlaştırma politikaları çerçevesinde hata etmekle suçluyor, çünkü onlar tarafından bilinen Haman adındaki kişi firavuna değil babilin krallarından birine çalışmış bir kimse. Dolayısıyla peygamber efendimizi papazlardan bir şeyler duyup karıştırıp anlatmakla suçluyorlar.

Haman ismi Hristiyanlar ait Esther’in kitabında geçiyor ve bu kitap kutsal kaynak olarak nitelendiriliyor o dönemler. Sonradan 1800lü yıllarda hristiyan katolik uleması Esther’in kitabını “bir efsane kitabı” olarak kabul ediyor ve içindeki bilgilerin dini kaynak oluşturamayacağını açıklıyor.

Ama Haman kimdir sorusu hala yanıtsız. Bunun üzerine Maurice Bucaille Haman kelimesini araştırıyor. Ve almanlar ve fransızlar tarafından yeni yeni çözümlenmeye başlayan eski mısır dilinde Haman diye bir kimseden bahsedilip bahsedilmediğini araştırıyor. Çünkü firavun bir Mısır hükümdarıdır. Eski mısır dili peygamberimiz sasden 2000yıl önce ölmüş bir dil yani konuşanı bileni yok. Sonradan araştırmacılar bu dili deşifre etmeye çalışıyorlar. Bucaille bu çalışmaları inceliyor ve Musa aleyhselamın döneminde firavunun Haman adında bir inşaatçı başı olduğunu öğreniyor.

2000 yıl önce ölmüş bir dilden, konuşulmayan bir dilden, bilinmeyen bir tarihten ortaya çıkan mucizeye bakın. Bunu peygamberimiz sas bilebilir miydi? Hayır tabiki bilemezdi ama Allah herşeyi bilir. Bunu da öğrenip müslüman olmayana artık yuh diyelim. ne diyelim?

Kaynak olarak İngilizce bilenler için; https://m.youtube.com/watch?v=i1mSHELEn74&feature=youtu.be

Yorum bırakın